Skip to main content

Tietoa ohjelmistamme / UKK

Kuinka teen varauksen?

Kaikki ohjelmat varataan nettisivujemme kautta. Mikäli tarvitset apua varauksen tekemiseen tai sinulla on kysyttävää, voit lähettää meille sähköpostia tai soittaa ennen varausta.

Voinko tulla ilman varausta?

Meillä on 2,5 km huskyajeluita, poroajeluita ja lasten moottorikelkkailua ilman ajanvarausta maanantaista lauantaihin klo 11–15 22.12.2022 alkaen. Näihin ohjelmiin voit ostaa liput paikan päältä.

Kuinka monta henkilöä mahtuu poro- ja huskyrekeen?

Opas tekee aina viime kädessä päätökset ennen ajelua, miten seurueenne jaetaan. Päätökseen vaikuttavat osallistujien koko, lasten ikä, koirat/poro, joka vetää rekeä ja sääolosuhteet.

Pääsääntöisesti rekeen mahtuu 2 aikuista ja 2 lasta, koosta riippuen. Huskyvaljakossa yksi seurueenne aikuisista toimii kuljettajana. Kuljettajan täytyy olla vähintään 15-vuotias.

Saako alueelle tuoda koiria?

Kahvilamme alueelle ei saa tuoda ollenkaan koiria. Omat koiramme ovat reviiritietoisia ja porot saattavat säikähtää vieraita koiria, joten kaikkien osapuolien turvallisuuden vuoksi tämä on kielletty.

Koiraa voi tarvittaessa ulkoiluttaa kartingradan päädyssä parkkialueella pysytellen, huolehdithan pois mahdolliset jätökset. 

Pääseekö eläimiä vain katsomaan?

Kahvilalla vieraillessa näet koiria ja poroja, mutta varsinaisia tarhakierroksia emme järjestä. Poroihin ja koiriin pääsee tutustumaan lähemmin ajeluiden yhteydessä. 

Huomioithan, että iltaisin eläimillä on lepoaika, joten vierailethan meillä vain aukioloaikojen puitteissa. 

Voiko lapset osallistua husky- ja poroajeluille itsestään?

Suosittelemme, että aikuinen osallistuu aina lasten kanssa ajeluihin. Lyhyelle poroajelulle on mahdollista osallistua isompien lasten keskenään. 2,5km huskyajelulle toivomme aikuista mukaan kuljettajaksi, mutta lapset voivat tarvittaessa olla myös oppaan kyyditettävinä. Oppaan ollessa kuskina, odotusaika ajelulle voi olla mahdollisesti pidempi riippuen asiakastilanteesta.

Pitkille husky- ja poroajeluille alle 15-vuotiaat vain vanhempien seurassa. 

Voiko raskaana oleva osallistua ohjelmiin?

Ohjelmia ei suositella raskaana oleville, eikä henkilöille, joilla on esim. selkävammoja, tai muita terveyteen liittyviä seikkoja joihin esim. tärähtely tai pomput voivat vaikuttaa. Mikäli haluat osallistua palveluun kuitenkin, teet sen omalla vastuullasi. 

Erikoisruokavaliot?

Kahvilassamme on saatavilla maidottomia, vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita. 

Ruokailuita sisältäviä ohjelmia varatessanne, teiltä kysytään varauslomakkeessa erikoisruokavalioista. 

Kuinka valmistaudun ohjelmiin?

Tärkeintä ohjelmiin valmistautuessa on pukeutua tarpeeksi lämpimästi. Kelkkasafareille ja Ice kartingiin osallistujat saavat ennen ohjelmaa haalarit, kypärämyssyt, kypärät ja ajokengät. Lisäksi saatavilla on rukkasia, mutta omia talvirukkasia voi käyttää.

5 km ja 10 km huskyajeluille osallistuvilla on myös mahdollisuus lainata haalareita, saavuthan tällöin riittävän ajoissa paikalle. Jos haluat lisävaatetta osallistuessasi Retki Poropirtille tai Ilta Poroportillä ohjelmiin, ilmoitathan tästä varauksen yhteydessä. 

Huom! Saavuthan paikalle 15 minuuttia ennen ohjelman aloitusajankohtaa. Ohjelma alkaa varauksessa ilmoitetulla ajalla. Pyydämme ilmoittamaan, mikäli näyttää, että myöhästyt.  Yli 15 minuutin myöhästymisissä emme voi taata osallistumista retkeen. 

Tarkistathan varauksestasi ohjelman aloituspaikan. Poro-ohjelmat ja 2,5 km huskyajelu sekä lasten moottorikelkkailu alkavat kahvilalta. 5 km ja 10 km huskyohjelmat, kelkkasafarit sekä ice karting alkavat Ice karting -radalta. 

Ohjelman kesto ja mahdolliset muutokset?

Ohjelmien kestot ovat suuntaa antavia ja riippuvat mm. ryhmän koosta ja sääolosuhteista. 

Esimerkiksi jäisellä kelillä 5 km huskyajeluun menee huomattavasti lyhempi aika, kuin raskaalla suojasäällä. 

Pienempi ryhmäkoko esimerkiksi ice kartingissa voi mennä arvioitua aikaa nopeammin, kun taas isommalla ryhmällä jaamme ajajia radalle pienemmissä erissä, jolloin ohjelman kokonaisaika on myös pidempi.