Skip to main content

Husky­ohjelmat

Iloiset huskykoiramme nauttivat juoksemisesta ja odottavat innokkaina kyytiläisiä kahvilan läheisyydessä.

Koiratarhan elämää

Majuri, Bolt, Simba, Nils Holgersson, Usva, Mufasa, Martta, Muru, Kiela, Dora ja 140 muuta karvatassua odottavat sinua!

Lammintuvalla asuu 150 rekikoiraa. Alaskanhuskyja, siperianhuskyja ja myös muutama alaskanmalamuutti. Huskyja on käytetty rekikoirina jo satojen vuosien ajan, ja Lammintuvallakin yli 10 vuotta. Huskyt rakastavat juoksemista ja töihin lähtö on koirille päivän paras hetki.  Niiden innokas haukkuminen toivottaakin sinut tervetulleeksi jo kaukaa!

​Huskyt 

Kaikilla koirillamme on nimi ja meillä työskentelevät oppaat tuntevatkin kaikki koiramme nimeltä ja yksilöinä niiden omine luonteenpiirteineen, tässä riittääkin muistettavaa!  Tarhallamme työskentelee ympärivuotisesti 2–3 opasta, sekä talvikaudella muutama opas, jotka ovat olleet tarhallamme töissä useina talvina. Nämä oppaat ovat päävastuussa koirien päivittäisestä hoidosta ja hyvinvoinnista. Talvella joukkoon liittyy aina myös useita uusia oppaita työskentelemään sesongin ajaksi. Uudet työntekijät perehdytetään tarhan töihin aina pääoppaiden mukana. 

huskykoiranhoitaja

Koiratarha

Pidämme koiratarhamme puhtaana ja siivoamme päivittäin. Jokaisella koiralla on oma koppi, vaikka usein varsinkin nartut haluavatkin nukkua kaverin kanssa samassa kopissa. Suurin osa kopeistamme on eristettyjä ja kaikissa käytetään reilusti kuivikkeita. Pienimmille pennuille meillä on myös lämmitettäviä koppeja. 

Yleensä koirat asuvat aina samassa tarhassa samojen koirakavereiden (2–4 koiraa) kanssa. Koirat myös työskentelevät tämän saman porukan kanssa tiiminä. Koirien tiimit valikoituvat pääsääntöisesti niiden luonteenpiirteiden perusteella. Meillä yhdessä valjakossa juoksee 6 koiraa. Yleensä 2 narttua etummaisina keulakoirina ja 4 urosta niiden takana.

Uudet vetokoirat

Kasvatamme huskymme itse ja kaikki pennut jäävät meille. Jalostukseen valikoituvat koirat ovat varustettu hyvällä työmotivaatiolla ja luonteella, sekä ovat helppoja käsitellä. Muut kuin jalostukseen käytettävät urokset ovat pääsääntöisesti kastroituja. Pentuja meille tulee tarpeen mukaan. Ajattelemme aina muutaman vuoden päähän, se kuinka paljon eläkeikää lähestyviä koiria meillä on, ratkaisee sen, kuinka monta pentuetta tarvitsemme. Yleensä vuodessa on ollut 1-4 pentuetta, riippuen myös pentueiden koosta. Meillä asiakkaat pääsevät tutustumaan pentuihin yleensä n. 6 viikon ikäisestä eteenpäin. Tämä on ollut suureksi hyödyksi pentujen sosiaalistumisessa. 

huskykoiranhoitaja

Koulutus

Suurin osa koiristamme alkaa työskennellä 1-vuotiaana. Joillakin yksilöillä saattaa mennä kuitenkin 2–3 vuoteen ennen kuin ne ovat valmiita rekikoiria. Koirat asuvat luonamme koko ikänsä pennusta eläkeikään asti. Eläkeikäiset (n. 10–15-vuotiaat) koirat ovat arvokkaita opettajia nuoremmille valjakkokoirille, ja saavatkin juosta valjakossa kevyitä lenkkejä pentujen kanssa, niin pitkään kun pysyvät terveinä. Rekikoirien treenaus aloitetaan normaalisti syys–lokakuussa, jotta koiramme ovat kunnossa ennen sesongin alkua. Talvella koirien juoksemista kilometreistä ja vapaapäivistä pidetään kirjaa. Kaikilla koirilla on sesonkiaikaan vähintään yksi vapaapäivä viikossa. Nuorimmat ja vanhimmat koirat työskentelevät vähemmän. 

Koiramme syövät laadukasta ruokaa ympäri vuoden. Talvella koirien aamu alkaa aamujuotolla. Kaksi tuntia ennen töiden alkua, koirat saavat juotavaksi lämmintä vettä, johon on sekoitettu runsaasti rasvaista lihaa. Lihalientä tarjotaan myös päivällä ajeluiden välissä lepotauon yhteydessä. Varsinainen ruokailu tapahtuu iltapäivällä koirien työpäivän päätyttyä. Ruoka koostuu laadukkaasta kotimaisesta kuivaruuasta, vitaminoidusta rasvaisesta lihasta ja nesteestä.

Kerran viikossa koirat saavat myös lohta ja poronluita järsittäväksi. Kesällä koirien ruokavalio koostuu enimmäkseen lohesta ja täydentyy kuivaruualla, lihalla ja luilla.